Читај ми

ХОЛИВУДСКИ ГЛУМЦИ ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

Холивудски глумци Џон Севиџ и Лазар Роквуд, који бораве у Новом Саду поводом претпремијере њиховог новог филма „Повратак“, у биoскопу „Arena Cineplex“, посетили су Градску кућу како би одали признање Новом Саду за недавно освојену титулу Европске престонице културе 2021. године.

Њих је примио члан Градског већа за културу Далибор Рожић заједно са директором Фондације ''ЕПК 2021'' Немањом Миленковићем.

- Драго ми је што могу у име Града Новог Сада да поздравим и пожелим добродошлицу чувеним глумцима Џону Севиџу и Лазару Роквуду, као и целокупној филмској екипи која је дошла у наш град како би присуствовала данашњој претпремијери филма „Повратак“. Посебно је задовољство када такви холивудски великани имају жељу да дођу у наш град како би нам одали признање за све што смо пoстигли на пољу културе, а ту првенствено мислим на освајање престижне титуле Европске престонице културе. На састанку који следи разговараћемо о модалитетима будуће срадње, макар то било и на саветодавном нивоу. Посебно ме радује што су наши гости нашли времена за обилазак и више важних институција у граду, као што су Школа за основно и средње образовање „Милан Петровић“ и Академија уметности – нагласио је Далибор Рожић.

Славни Џон Севиџ рекао је да је почаствован што је у Новом Саду и Србији који имају прелепу културу, људе, и где је, како је оценио, изванредан провод.

- Филм „Повратак“ је лична прича, који језиком уметности говори о очајничком осећају усаmљености и недостајања људи које волиш, а ниси у могућности да контролишеш догађаје спољног света – истакао је Севиџ.

Према речима Лазара Роквуда ово је његов први филм на српском језику, због којег се после много година вратио у своју земљу и свој родни град Сомбор.

-Не знам да ли је то случајност или закон универзума, али нисам ни сањао да ће се овако нешто десити. Упознао сам Миодрага Јакшића који је био издавач моје биографије, а сада је мој продуцент, и његов брат Предраг је написао сценарио за мене. То је веома велика ствар за глумца када се не прилагођава он сценарију већ је обратно. Можда је ово најбољи филм у мом животу – закључио је Лазар Роквуд.

Нови Сад, 20. фебруар 2017. године