Читај ми

ГРАДСКЕ СЛУЖБЕ У ПРИПРАВНОСТИ ЗБОГ НАЈАВЉЕНОГ ТОПЛОТНОГ ТАЛАСА

С обзиром на то да је најављен топлотни талас који ће захватити и Нови Сад, градоначелник Милан Ђурић наложио је релевантним градским предузећима да буду у стању приправности, те да у случају потребе брзо реагују. Градоначелник је у сталној комуникацији са надлежним Министарством и Сектором за ванредне ситуације, као и у координацији са свим градским јавним и јавно-комуналним предузећима, ресорним Градским управама и здравственим установама.

Наиме, Републички хидрометеорлошки завод издао је упозорење на изражен топлотни талас на подручју Србије. Како је саопштено из те установе, јак и дуготрајан топлотни талас условиће максималне температуре, посебно од 10. до 14. јула када ће температура бити од 35 до 40 степени, уз тропске ноћи у урбаним срединама.

С обзиром на најављени топлотни талас, из Града Новог Сада позивају грађане да поштују  савете стручних служби, те да избегавају боравак на отвореном у најтоплијем делу дана, да се хидрирају, бораве у климатизованим просторима и да рационално користе воду.

У организацији ЈКП „Водовод и канализација“, цистерне са пијаћом водом постављене су нa Тргу слободе, код Футошке пијаце, код Најлон пијаце и на паркингу код главног улаза на Штранд. Из Града посебно апелују на послодавце да прилагоде радно време актуелној ситуацији, да се поштују све мере предострожности када је реч о раду на отвореном за време великих врућина, те да се максимално заштите радници.

Нови Сад, 8. јул 2024. године