Читај ми

ГРАДСКА УПРАВА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ПРОТИВ УКИДАЊА СПОРТСКОГ ОДЕЉЕЊА У ГИМНАЗИЈИ „Ј. Ј. ЗМАЈ“

Поводом индиција да постоји могућност укидања спортског одељења у Гимназији „Јован Јовановић Змај“, члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић изјавио је да ће се Градска управа за образовање борити против те намере Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

- Нови Сад је у прошлости изнедрио велики број врхунских спортиста, а они су, пре свега, узор нашој деци и велики људи. Нема сумње у то да је у нашој најјачој гимназији потребно да постоје услови за школовање оних који кроз спорт представљају не само наш град, него и читаву нацију. Приликом недавне посете министра Срђана Вербића Новом Саду, разговарали смо са њим на ову тему и истакли важност постојања спортског одељења у једној врхунској образовној установи као што је Змај Јовина гимназија. Добили смо уверење да ће Министарство узети у обзир наш апел и да ће озбиљно приступити овој теми – истакао је мр Владимир Јелић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић упутио је тим поводом и званични допис Министарству просвете, науке и технолошког развоја у којем тражи да се размотри и повуче одлука о укидању спортског одељења у Гимназији "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду.

Нови Сад, 19. април 2016. године