Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ СА АМБАСАДОРОМ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ О САРАДЊИ СА ПЕТРОГРАДСКИМ РЕЈОНОМ САНКТ ПЕТЕРБУРГА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас у Београду са амбасадором Руске Федерације Њ.Е. Александром Боцан Харченком. Том приликом разговарали су о успостављању ближе сарадње између Града Новог Сада и администрације Петроградског округа Санкт Петербурга.

Иначе, градоначелник Вучевић, крајем маја прошле године, састао се са руководством Петроградског рејона, једним од најзначајнијих историјских и културних рејона у целој Русији, али и значајним привредним центром, и тада разговарао о перспективама економске сарадње, погодностима за инвестирање у Новом Саду и сарадњи у ИТ сектору.

Како је наглашено приликом данашњег сусрета, циљ је да се интензивира сарадња Новог Сада и Петроградског рејона, између осталог у областима привреде, туризма, образовања и културе. Вучевић је презентовао амбасадору све могућности Новог Сада као Европске престонице културе, али и друге потенцијале који могу допринети плодотворним односима. Градоначелник је истакао да Нови Сад много полаже на сарадњу са руским градовима, а као добар пример за то навео је Нижњи Новгород који је град побратим.

На састанку је оцењено да, поред традиционално добрих односа два народа, снажних дипломатских и политичких веза између Србије и Руске федерације, компанија „НИС – Гаспромњефт“ представља значајну карику у повезивању Града Новог Сада и Петроградског округа Санкт Петербурга.

Нови Сад, 31. јул 2020. године