Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Сједињених Америчких Држава у Србији Њ. Е. Кајла Ската. Званичници су изразили задовољство због дугогодишње сарадње, и многих заједничких пројеката који су до сада успешно реализовани. Како су оценили, културна размена је стандардно на високом нивоу, а посебан допринос даје јој Амерички кутак који је крајем прошле године пресељен у нови, репрезентативан простор.

Такође, на састанку је речено да америчке компаније у Новом Саду добро послују, и да постоји велики простор за унапређивање прилика у области привреде. Градоначелник Вучевић захвалио се на подршци коју Влада САД пружа Србији у реформском процесу, а посебно путем Америчке агенције за међународни развој USAID, и нагласио да је Град Нови Сад увек спреман да буде озбиљан партнер у тим процесима на локалном нивоу.

Саговорници су изразили намеру да даље раде на развијању пријатељских веза и реализацији пројеката од општег значаја, а посебно је истакнут значај титула Омладинске престонице Европе и Европске престонице културе за међународну сарадњу и укупан напредак Новог Сада.

Нови Сад, 29. август 2019. године