Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ ПОРУЧИО: ЕГЗИТ ОСТАЈЕ НОВОСАДСКИ

Након што су медији у региону објавили вест да услед кризе изазване пандемијом Егзит фестивал разматра селидбу из Србије, данас је у Новом Саду одржан састанак градоначелника Милоша Вучевића са представницима Егзит тима. На састанку је градоначелник упознат са веома тешком ситуацијом у којој се нашла целукупна музичка и манифестациона привреда у Србији и свету, као и о пракси европских земаља у вези са подршком својим најугроженијим индустријама. Саговорници су током разговора изразили заједничку жељу да Егзит настави са развојем фестивала у Новом Саду и Србији.

-Значај Егзита за туризам и међународни имиџ Новог Сада и Србије је немерљив и зато поручујем својим драгим колегама у региону да ће Егзит заувек остати новосадски - изјавио је  градоначелник Mилош Вучевић и додао - Чак и у оваквој години у којој је њихова основна делатност практично избрисана, Егзит је нашао начин да нас поново учини поносним остваривши стратешко партнерство са добитником Нобелове награде за мир и највећом хуманитарном организацијом на свету, Светским програмом за храну при Уједињеним нацијама - истиче Вучевић и додаје да су милиони људи широм планете  кроз Егзитов Лајф Стрим видели нове фантастичне снимке Петроварадинске тврђаве и Новог Сада, као и целе Србије.

Оснивач Егзита Душан Ковачевић упозорио је да је домаћа музичка и манифестациона сцена пред нестајањем и предложио градоначелнику Новог Сада да се заузме да и други градови у земљи подрже своје манифестације као што је то учинио Нови Сад, који упркос пандемији није умањио давања за културу и туризам.

-Подршка Егзиту је на наш захтев већ годинама већински пребачена са буџета на културу на буџет за развој туризма, јер управо на том пољу фестивал највише доприноси локалној заједници- истакао је Ковачевић и додао - Драго ми је што смо уз веома тешке резове и пре свега фанатичним радом ове године успели да сачувамо радна места. То нису само бројке и статистика, већ живи млади људи који воле свој град, желе да остану да живе у њему и да раде неуморно како би наставили да га прослављају на међународној сцени.

На састанку је истакнуто да би у циљу убрзања опоравкa новосадске туристичке привреде, требало учинити све како би била искоришћена чињеница да ће управо млади бити ти који ће се први поново одважити на путовања, кад се за то стекну бољи епидемиолошки услови идуће године. Егзит фестивал је од оснивања до данас домаћој туристичкој привреди донео више од 200 милиона евра, а следећих 200 милиона се очекује до 2030. године, док се вредност промоције Србије често наводи као “непроцењива”.

Нови Сад, 27. новембар 2020. године