Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ НА САСТАНКУ СА МИНИСТРОМ ВУЛИНОМ И НОВИМ В.Д. НАЧEЛНИКА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином и са новим вршиоцем дужности начелника Полицијске управе у Новом Саду Гораном Радоњићем.

На састанку је разматрана актуелна безбедносна ситуација у Новом Саду, као и модалитети за јачање сарадње полицијске управе са локалном самоуправом ради унапређења безбедности и заштите грађана Новог Сада, посебно имајући у виду да је Нови Сад Европска престоница културе, те да се у склопу промоције очекују бројне манифестације и догађаји са великим бројем посетилаца, а, такође, и због тога што је Нови Сад традиционално домаћин једног од највећих и најпосећенијих музичких фестивала у Европи „Егзита“.

Градоначелник Милош Вучевић истакао је да су безбедност и сигурност грађана Новог Сада јако важни и додао да ће Град наставити да пружа пуну подршку полицијској управи, те да је доласком министра полиције Вулина на чело Министарства, сарадња полиције са локалним самоуправама још ефикаснија и боља.

"Честитам Горану Радоњићу на именовању на место в. д. начелника Полицијске управе у Новом Саду. Наш заједнички приоритет је да Нови Сад буде безбедан град и зато Град пружа апсолутну и континуирану подршку Полицијској управи. Верујем да ће новоименовани начелник руководити управом на најбољи могући начин, а Град ће наставити да буде веран партнер", истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

„Нови Сад је безбедан град. Полиција ће учинити све да на предстојећим догађајима и дешавањима широм Новог Сада и грађани овог града и посетиоци манифестација и концерата буду безбедни и сигурни. Од в.д. начекника Радоњића очекујем максимално ангажовање и ефикасност “, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

"Полиција је претходне године марљивим, ефикасним и посвећеним радом учинила да „Егзит“ фестивал буде један од најбезбеднијих музичких фестивала у Европи и нема разлога да тако не буде и ове године. Полиција ће учинити све да посетиоци „Егзита“ буду сигурни, безбедни и да се лепо проведу, али ћемо исто тако учинити све да Новосађани током дана „Егзит“ фестивала буду сигурни и заштићени, да им свакодневни начин живота ни на који начин не буде поремећен или отежан. Посебну пажњу током трајања фестивала усмерићемо на спречавање конзумирања наркотика и хапшење дилера, али и уживаоца дроге", истакао је министар унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова захвалио се градоначелнику Вучевићу и Граду Новом Саду на пуној подршци коју пружају полицијској управи, како кроз материјалну помоћ, тако и кроз све заједничке пројекте у циљу подизања безбедности грађана.

„Захвални смо Граду Новом Саду за сву материјалну помоћ и подршку коју нам пружају у изградњи нове полицијске станице у Радничкој улици, која ће полицајцима омогућити боље услове за рад, а грађанима централног дела Новог Сада пружити још већу безбедност и сигурност", рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одао је пошту и положио цвеће на спомен обележје погинулим припадницима Полицијске управе Нови Сад.

Нови Сад, 23. јун 2022. године