Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ НА РАДНОМ РУЧКУ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ИЗ НР КИНЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је радном ручку са делегацијом из НР Кине чији су се чланови данас састали и са председником и потпредседницима Скупштине Војводине. Наиме, у Нови Сад је дошла делегација Националног комитета Свекинеске народне политичке консултативне конференције Народне Републике Кине, на челу са потпредседницом Ли Бин. Она је претходног дана разговарала и са председником Републике Србије Александром Вучићем и том приликом је закључено да свеобухватно стратешко партнерство двеју земаља јача у свим областима.

Kинеска делегација је током боравка у Новом Саду, у неформалном разговору са градоначелником, нагласила интензивирање сарадње у више сектора, попут економије и унапређивања инфраструктуре.

Саговорници су се осврнули и на пријатељске везе које имају две земље и два народа, као и на оне које од 1981. године Град Нови Сад негује са градом-побратимом Чанг Чуном. На радном ручку су разматране могућности сарадње градова Kине и онога што, кроз инвестиционе потенцијале, нуди Нови Сад.

Поред чланова кинеске делегације састанку је присуствовала и амбасадорка НР Кине у Републици Србији Чен Бо која је истакла као веома плодоносну сарадњу Града и Амбасаде, интезивирану у претходних неколико година и похвалила економски и привредни развој града, као и освајање титуле Европска престоница културе за 2021. годину.

Нови Сад, 31. август 2019. године