Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО ЛАНЧ ПАКЕТЕ И НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТИЋЕ КОРИСНИЦИМА НАРОДНЕ КУХИЊЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и дец проф. др Сања Стојановић посетили су данас Народну кухињу и том приликом градоначелник је поделио ланч пакете корисницима , а уручио је и новогодишње пакетиће њиховој деци.

На препоруку градоначелника, Дирекција за робне резерве Града Новог Сада, обезбедила је 1.000 ланч пакета, у вредности 1.205.000,00 динара, од којих је 600 пакета подељено корисницима куваних оброка, на два пункта у Улици Лазе Костића 4а и у Клубу у Футошкој улици 67., и 400 пакета корисницима из приградских насеља.

- Ми увек пред нову годину посећујемо народну кухињу којој Нови Сад помаже свакодневно, а пред празнике и повећамо ту помоћ. Посебно ми је драго што ћемо ове године успети да купимо и једно ново доставно возило, јер су два која се користе већ дотрајала. Свако од нас треба да посети ова места, јер хиљду породица користи ову кухињу и важно је да, посебно ми који доносимо одлуке, видимо реалну слику, јер сви се можемо наћи у ситуацији да нам је помоћ потребна – истакао је градоначелник Павличић.
 

Поред два пункта у граду где се деле кувани оброци, према речима проф. др Сање Стојановић у плану је да наредне године буде отворен још један, а како је истакла, за кориснике народне кухиње који нису у могућности да дођу до пунктова постоји такозвана кухиња на точковима, и волонтери Црвеног Крста разносе оброке.

Нови Сад, 30. децембар 2010. године