Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК УЧЕСТВОВАО У КИЋЕЊУ ЈЕЛКИ НА СПЕНСУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић учествовао је у Јавном такмичењу у кићењу јелки у СПЦ „Војводина“. У оквиру ове акције, која се традиционално спроводи у организацији Покрета горана Новог Сада, организовано је такмичење као део кампање "100% јелка – јелка са бусеном”. 

- Ова акција представља добар начин да се деци приближи идеја о заштити животне средине кроз забаву и игру, а у духу божићних и новогодишњих празника. Увек је препорука да се купују искључиво јелке са бусеном, чиме се спречава неконтролисана сеча и уништавање четинарских шума. Важно је едуковати наше најмлађе суграђане како да од раног узраста негују и чувају своју околину, а Град Нови Сад ће увек настојати да подржава све акције које својим деловањем представљају искорак у заштити животне средине – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У вештини кићења јелки учествовала су деца шестих разреда из 23 новосадске основне школе, која су током претходна три викенда учила да праве божићно-новогодишње аранжмане и украсе за јелке. Ученици су осмислили и направили украсе од природних материјала, а најоригиналнији су награђени еколошким пакетићима. Специјални гости на такмичењу у кићењу јелки са бусеном била су деца из Бечеја, Куцуре, Старе Пазове, Сремских Карловаца и Руменке, која су окитила јелке и бадњак, на начин који се практикује у њиховим локалним срединама.

Нови Сад, 17. децембар 2012. године