Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК У ОБИЛАСКУ СЕДИШТА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је механизацију и људство зимске службе ЈКП "Пут" у Руменачкој улици како би била констатована расположивост капацитета возила и машина, као и стање залиха соли, а поводом најављеног новог хладног таласа праћеног леденом кишом.

- Вечерас смо у обиласку седишта Зимске службе ЈКП "Пут". Са нама су и радници из ЈКП "Градско зеленило" и "Чистоћа", а то су предузећа која су такође носиоци активности у оквиру Зимске службе Града Новог Сада. Од ноћас, та два предузећа крећу да раде остале путеве, тротоаре и пешачке стазе и на то ће бити стављен посебан акценат у наредна 24 часа, у нади да неће бити нових падавина. Стање на путевима је задовољавајуће, пре свега на путевима првог и другог приоритета. Сутра ујутру крећу да се санирају путеви трећег приоритета, односно да се у потпуности третирају свом механизацијом. Пратимо извештаје од Републичког хидрометеоролошког завода и у складу са тим поступамо. Мислим да у Новом Саду не може да се каже да је снег изненадио путаре, јер се благовремено кренуло са третирањем коловоза сољу, а мостова магнезијум-хлоридом, тако да је реакција стручних служби била правовремена и ефикасна. Наравно, увек може да буде боље, али генерално имајући у виду наше капацитете, пре свега у механизацији, али и људству, рекао бих да смо реаговали више него адекватно - рекао је градоначелник и нагласио да му је драго што и грађани виде да се ради, односно да се на задатке одговора правовремено и похвалио вредне раднике, који су на терену и у време празника и одмора, ноћу и дању.

Градоначелник Вучевић је рекао да у случају пада ледене кише на територији града, не треба да постоји бојазан од саобраћања преко Моста слободе и других мостова, јер је њима посебно била упућена пажња у претходном периоду и уколико ледена киша падне, мостови су посути посебним течностима којима се третирају, имајући у виду специфичност тих грађевинских објеката.

Нови Сад, 4. јануар 2016. године