Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК У НОВОСАДСКОМ ПОЗОРИШТУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваo je програму који је у Новосадском позоришту "Ujvidek sinhaz" приређен поводом обележавања предстојећег Дана Града Новог Сада.

- 1. фебруар Дан града Новог Сада, рођендан нашег града, јесте празник свих грађана без обзира на њихову националну и верску припадност. Част ми је што сам данас позван да будем део прославе која почиње 31. јануара у Новосадском позоришту. Драго ми је што су организатори, Савез војвођанских Мађара и сви други који су учествовали у томе, учинили да се овај скуп одржи на веома високом нивоу. Надам се да ће све националне заједнице које функционишу у граду осетити 1. фебруар као свој празник, јер то јесте празник свих Новосађана без обзира на националну и верску припадност - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Програму су присуствовали и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и помоћник градоначелника Ђула Киш, а богат програм организован је у Новосадском позоришту. Новосадско позориште "Ujvideki sinhaz" настало је 1974. године с идејом да помогне у очувању културног идентитета Мађара у Војводини, а врло брзо је превазишло мађарски оквир, те данас слови за једно од најрелевантнијих позоришних адреса у Србији и региону.

Нови Сад, 31. јануар 2016. године