Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК РУЧАО СА НАЈМЛАЂИМ СУГРАЂАНИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са сарадницима и директором ПУ Радосно детињство Марком Гргуровићем обишао је  вртић ''Весели возић''  и том приликом ручао са  децом.

- Ово је било више него пријатно дружење са нашим најмлађим суграђанима и уверио сам се да су у овом вртићу одлични услови за рад васпитача и особља, а што је најважније за децу која овде бораве. Уверио сам се и да је храна квалитетна, не само тако што сам је пробао, већ и кроз разговор са малишанима, који су увек искрени- истакао је градоначелник Вучевић.

Према његовим речима проблем прекобројних група деце, односно недовољних капацитета за потребе Града Новог Сада је у процесу решавања.

- Наставком изградње објекта у Радничкој улици, надоградњом објекта у Петроварадину и изградњом новог објекта на Фештеру у Ветернику моћи ћемо правилније да распоредимо већ уписану децу, али то неће решити проблем. Новина је да разговарамо са Дирекцијом за управљање одузетом имовином да нам се повере одређени објекти у Новом Саду, и онда би оне који испуњавају услове  предали на управљање Предшколској установи - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Како је објаснио  директор ПУ Марко Гргуровић за изградњу новог вртића на Фештеру претходним ребалансом буџета обезбеђено је 60 милиона динара, а до краја месеца очекује се да буде расписан тендер за извођача радова. Тренутно је у вртиће Предшколске установе уписано 15 008 деце, а до краја школске године требало би да буде уписано 15 500 малишана.

Нови Сад, 10. септембар 2013. године