Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКОЈ ВЕЖБИ У ЈКП „ПУТ“

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић учествовао је у демонстрацији ватрогасно-спасилачке вежбе коју је организовало Одељење безбедности и заштите од пожара ЈКП „Пут“ Нови Сад са учешћем ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације.

- Ова вежба је прави пример како треба да се понашају предузећа и појединци када је у питању заштита од пожара. Неопходно је, управо едукацијом, правовремено реаговати како би се минимизирале шансе да буде угрожена безбедност људи. Безбедност грађана мора бити на првом месту и због тога ова градска власт улаже максималне напоре у све мере заштите. Увек је боље спречити нежељене ситуације, него санирати последице и зато је одржавање ове ватрогасне вежбе у превентивне сврхе изузетно значајно – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Руководство ЈКП „Пут“ је дало пример другим предузећима за додатно практично оспособљавање запослених у акцидентним ситуацијама, а Град ће наставити да пружа подршку овој и свим сличним иницијативама које треба да унапреде превенцију од пожара и допринесу већој безбедности људи. Вежба је демонстрирана на локацији Асфалтне базе ЈКП „Пут“ у Руменци, а градоначелник је са припадницима ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације разговарао о додатној обуци и припремљености у сваком сегменту јавног сектора.

Нови Сад, 21. децембар 2012. године