Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ ДЕЧЈЕГ ФЕСТИВАЛА У КИСАЧУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и чланови Градског већа Андреј Бурсаћ и Гордана Пушић присуствовали су отварању 16. фестивала словачког дечјег фолклора „Злата брана“ у Основној школи "Људит Штур" у Кисачу.

- Неговање културе, језика и различитости на овим просторима је врло важно за сваку националну заједницу која овде живи. Посебно ми је задовољство што и наше државе, Србија и Словачка имају добре међународне односе. Драго ми је што сам овде и видимо се и следеће године. – истакао је градоначелник Павличић

Међународни фестивал "Злата брана" основан је 1994. године, и у њему, највећем фестивалу оваквог типа у Војводини учествује више од 30 ансамбала из наше земље, Словачке али и других земаља.

- Овај фестивал, градска управа за културу подржава сваке године и драго нам је што се овде, пре свега, окупљају и друже млади људи, јер ће они наставити да чувају културу словачког народа и војвођанско богатство. - изнео је своје утиске о фестивалу члан Градског већа задужен за културу Андреј Бурсаћ.

Нови Сад, 29. јун 2009. године