Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО ГОДИШЊОЈ СКУПШТИНИ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је годишњој Скупштини Удружења пензионера Новог Сада у месној организацији Удружења у Футогу. Том приликом изразио је задовољство због добре сарадње и отворене комуникације између Града и Удружења пензионера.

- Овде сам како бисмо заједнички анализирали сва питања која су од значаја за бољи живот пензионера којих у Новом Саду има преко 60 000. Подсећам да смо у Новом Саду отворили Канцеларију за старе, и задржали висок ниво социјалне компоненте за оне пензионере којима је помоћ најпотребнија. Шаљемо их у бање и на море како бисмо допринели квалитету њиховог живота. У последњој смо фази реконструкције Дома пензионера у Поштанској улици, за шта је из буџета Града издвојено више десетина милиона динара. То ће бити један од најрепрезентативнијих објеката, не само у Новом Саду већ и у целој Србији - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Он је такође нагласио да су пензионери поднели највећи терет свих мера кроз које је наша држава прошла, а захваљујући њима Србија је данас економски и финансијски консолидована и стабилизована, и није отишла путем банкротсва.

- Наша је обавеза да покажемо међугенерацијску солидарност и да се одужимо пензионерима на најбољи могући начнн - закључио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Нови Сад, 20. фебруар 2016. године