Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО УСПЕШНОГ КАЈАКАША У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући кајакаша Кајак кaну клуба „Војводина“ Владимира Торубарова из Новог Сада који је у једноседу освојио сребрну медаљу на Светском купу одржаном у чешком граду Рачице.

- Увек смо поносни на наше спортисте који остварују велике успехе на бројним међународним такмичењима. Наш суграђанин Влада из Кајак кану клуба „Војводина“ је освојио две сребрне медаље, једну у кајаку једноседу и једну екипну медаљу, у четвороседу на двеста метара. Честитам њему, као и руководству клуба и стручном штабу репрезентације Србије и сматрам да је ово права увертира пред овогодишње Олимпијске игре у Бразилу, одакле сигурно можемо очекивати најсјајнија одличја наших спортиста и углавном из оних спортова које мање пратимо и који нам нису толико атрактивни, а који нам враћају много већим резултатима наспрам онога што ми улажемо у њих – рекао је градоначелник и још једном упутио искрене честитке Владимиру Торубарову, свим осталим репрезентативцима, као и Кајак кану клубу „Војводина“ на вишедеценијским сјајним резултатима.

Кајакаш Владимир Торубаров се захвалио на пријему и истакао да су прошла два јако битна такмичења за српски кајак.

- Ради се на томе да на Олимпијске игре оде најбоља могућа посада и да донесе не једну, него више медаља, а мени би као Новосађанину било велико задовољство да будем део тог тима, јер се надам да ћу наспрам постигнутих резултата бити део те екипе која ће отићи у Рио. Захваљујући условима које нам пружа Град Нови Сад, мислим да ћемо моћи да наставимо да радимо исто тако квалитетно и снажно, као што смо одрадили и сва такмичења до сада. Такође, очекујем да ћемо и на првенству Европе које нас очекује за месец дана показати колико вредимо – рекао је Владимир Торубаров и посебно се захвалио Граду Новом Саду и свом клубу „Војводина“ на условима које има за рад.

Српски кајакаш Владимир Торубаров освојио је сребрну медаљу у кајаку једноседу на Светском купу у чешким Рачицама, док је српски четверосед на 200 метара у саставу Небојша Грујић, Марко Новаковић, Владимир Торубаров и Марко Драгосављевић освојио сребрну медаљу на истом такмичењу.

Нови Сад, 1. јун 2016. године