Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ СРПСКИХ ЕНКЛАВА СА КОСОВСКОГ ПОМОРАВЉА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је председника Општине Ранилуг Владицу Аритоновића, потпредседника те општине Давора Петковића и председника Општине Партеш Драгана Петковића. Они бораве у Новом Саду у склопу организоване посете групе од 45 основаца и њихових васпитача из Општине Ранилуг, која је реализована у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада.

Градоначелник Вучевић пожелео им је срдачну добродошлицу и изразио задовољство због хуманитарне акције која се већ пет година спроводи у циљу подстицаја образовања, културе и безбрижнијег одрастања деце из Косовског поморавља.

Званичници су током састанка истакли важност уједињеног деловања како би се обезбедили што бољи услови за живот Срба на Косову и Метохији, као и значај сарадње са локалним заједницама у Србији.

Представници Ранилуга и Партеша захвалили су се на досадашњој подршци Града Новог Сада и изразили уверење да ће бити реализовано још заједничких активности, посебно на пољу образовања и културе.

- Нови Сад је увек уз своје сународнике са Косова и Метохије и увек радо учествује у акцијама које оплемењују њихов живот – закључио је градоначелник Вучевић.

Нови Сад, 23. август 2019. године