Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ПОБЕДНИКЕ КУПА ИЗАЗИВАЧА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je у Градској кући овогодишње пoбeднике Купa Изaзивaчa, одбојкаше, стручни штаб и управу Одбојкашког клуба „Војводина“ који су протеклог викенда у Лисабону, победивши „Бенфик“ у реванш мечу финала, освојили престижну титулу првака Европе.

- Протеклих дана имали смо прилику да у Градској кући угостимо наше суграђане који су веома успешни у ономе што раде и који на прави начин, представљају свој град и своју државу. Велика ми је част што смо данас домаћини Одбојкашком клубу „Војводина“ који је освојио Куп Изазивача и тако остварио највећи успех у историји српске одбојке - изјавио је Милош Вучевић и додао – Желим још једном да честитам сјајној младој екипи, стручном штабу и управи који су борбеношћу, истрајношћу и добром организацијом успели да постигну врхунски резултат и победе клубове који располажу са много већим буџетом. Нови Сад је град одбојке и шампиона и мени је част што сам градоначелник таквог града, за који ћемо се увек борити.

У име ОК „Војводина“ обратио се потпредседник Извршног одбора Владимир Шишка који се захвалио на пријему и истакао да је ОК „Војводина“ добитник признања за први клупски освојени врх Европе у одбојци.

-Постићи овакав резултат, у европским размерама, са сопственим снагама, младим играчима који су изникли из нашег клуба и буџетом који је неколико пута мањи од оних са којима смо се надметали велики је успех. Наставићемо вредно да радимо и сигуран сам да ћемо и следеће сезоне бити у врху домаће, али и европске одбојке - рекао је Владимир Шишка.

Тренер одбојкаша Страхиња Козић се захвалио Граду Новом Саду и генералном спонзору клуба „Институту за ратарство и повртарство“ који су препознали квалитет и потенцијал екипе и обећао да ће одбојкаши „Војводине“ и у наредном периоду, на националним и европским такмичењима, достојно промовисати Нови Сад.

Нови Сад, 17. април 2015. године