Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ПЕРСПЕКТИВНУ АТЛЕТИЧАРКУ МИЛИЦУ ГАРДАШЕВИЋ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је атлетичарку Милицу Гардашевић која је крајем јула 2017. године освојила прво место у скоку у даљ на првенству Европе за старије јуниоре у Гросету (Италија). Милица тренира атлетику у АК „Војводина“ од своје десете године, и од почетка је наговештавала велики таленат својим наступима на атлетским такмичењима.

- Град Нови Сад жели да помогне и охрабри све спортисте, не стављајући акценат само на оне који су остварили значајне победе у сениорској категорији већ и на оне који ће тек да се представе на великим сценама. Таква је и Милица Гардашевић, сјајна атлетичарка са феноменалним успесима, између осталог је и првакиња Европског јуниорског првенства у скоку у даљ за жене, што довољно говори о њеном таленту. По свему судећи АК „Војводина“ даје сјајне спортисте и сјајне људе и треба то да чувамо и да стварамо услове да их буде још много који ће на најлепши начин представити себе, свој клуб али и свој град и нашу државу – рекао је градоначелник Вучевић.

Милица Гардашевић захвалила се свима који јој пружају подршку, а посебно Граду и Клубу.

- Освајање златне медаље на Европском првенству је прелепо искуство за мене и почетак, надам се, једне сјајне каријере. Наставићу да се трудим за нова одличја и да будем што боља у томе што радим – изјавила је Милица.

Ове године Милица је и дефинитивно показала да је вансеријски таленат и да је пред вратима блиставе атлетске каријере. Са скоком од 6.56m, она је у 2017. години, у јуниорској конкуренцији, лидер на европским ранг листама и пласирала се као друга на светским ранг листама.

Нови Сад, 5. септембар 2017. године