Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО НОВОСАДСКЕ ПАРАОЛИМПИЈЦЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примили су чланове параолипијске репрезентације који су на Играма у Рио де Женеиру освојили медаље. Међу њима су били репрезентативци из Новог Сада Борислава Перић Ранковић, Нада Матић, Митар Паликућа и тренер Лазар Куртеш.

- Слика наших победника из Рија говори више од хиљаду речи, и то је најупечатљивији доказ да у животу можете успети и онда када се многима чини да то није могуће. Важно је веровати у себе и борити се са, наизглед непремостивим, препрекама. Зато је успех ових дивних људи Бориславе, Наде, Митра, њиховог стручног штаба, али и осталих параолимпијаца још већи и значајнији. Желим да им се захвалим и да им честитам на девет освојених медаља, а на нама је да обезбедимо још снажнију подршку како бисмо им створили још боље услове за тренирање – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Новосадски параолимијци изразили су захвалност Граду Новом Саду што им је омогућио добре услове за тренирање, јер без те подршке, како су рекли, они не би могли бити толико успешни.

- Надам се да ћемо и у будућности достојно представљати Град Нови Сад и нашу земљу на свим такмичењима и да ћемо донети још више медаља – истакао је Митар Паликућа.

Нада Матић рекла је да је могла да наслути да ће постићи добре резултате у Рију, и да је веома срећна што се то и обистинило.

- Град Нови Сад на челу са градоначелником Вучевићем обезбеђује нам идеалне услове за рад на Спенсу али и у другим просторима које користимо, и то нам много значи. Спортисти са инвалидитетом се свакодневно боре са разним недаћама, али се исто тако боре и за то да на најбољи начин представљају своју земљу. Овог пута смо то доказали освојивши девет медаља – закључила је Борислава Перић Ранковић.

Нови Сад, 4. октобар 2016. године