Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО НАЈБОЉИ ОРКЕСТАР ХАРМОНИКЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Пваличић и члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ примили су представнике Академско културно-уметничког друштва „Соња Маринковић“ . На пријему је приказан видео снимак наступа са интернационалног фестивала „Castelfidardo“ у Италији, на којем су освојили прву награду „Citta di Castelfidardo“.

Интерес града је да подржи и награђује најбоље и због тога ми је велико задовољство да примим ове успешне младе људе. Освојити значајне награде у свету најбоља је промоција Новог Сада, и због тога им честитам и желим да наставе са освајањем највећих признања – истакао је градоначелник Павличић

Оркестар на свом репертоару има дела различитих раздобља и стилова, као и савремена оригинална дела писана искључиво за хармоникашки оркестар. Један од најважнијих циљева у раду овог оркестра је афирмација хармонике као академског инструмента и популаризација дела компонованих за овај инструмент

Дуги низ година оркестар хармоника осваја највећа признања, почев од самог оснивања када је за његове успехе била најзаслужнија Милена Барачков Бараница, а ево сада смо сведоци да Горан Пенић, њен ученик и асистент успешно наставља вођење оркестра. Ово су значајни успеси за све нас и велико ми је задовољство што сам имао прилику да будем у друштву најбољег ансамбла – нагласио је Бурсаћ.

Председник управног одбора АКУД „Соња Маринковић“ Сава Поповић захвалио се Граду на вишеструко пруженој помоћи, без које, како он каже, АКУД не би успео да реализује све пројекте и осваја награде светског значаја.

Нови Сад, 04.новембар 2009.године