Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО МЛАДЕ НОВОСАДСКЕ КАРАТИСТЕ

Поводом изузетних резултата младих каратиста остварених на 4. Карате првенству света за децу, кадете и јуниоре, као и успешне организације самог првенства градоначелник Новог Сада  Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примили су новосадске учеснике и организаторе овог такмичења.

- Заиста смо поносни на све оне који су учествовали и скупили храброст да изађу на мегдан најбољим  такмичарима у каратеу из целог света, а посебно на оне који су освојили медаље. Честитамо организаторима јер је првенство протекло без икаквих проблема. Овим скромним пријемом желели смо да им кажемо хвала у име Града Новог Сада што су на најбољи начин представили нашу државу и наш град – истакао је градоначелник Вучевић и додао да ће им Град пружати већу подршку него што је то био случај раније, како би наставили да нижу успехе.

4. Карате првенство света за децу, кадете и јуниоре одржано је од 10 - 14. октобра у Новом Саду, а окупило је око 2000 такмичара из 50 земаља света. Међу новосадским учесницима првенства петоро су освајачи златних медаља у својој категорији: Цвердељ Алекс, Цвердељ Антонија, Шимун Радован, Гајиновић Вања и Гајић Јелена.

Пријему у Градској кући присуствовао је и председник Карате уније Србије Душан Дачић који је уручио захвалнице градоначелнику Милош Вучевићу и ресорном члану Градског већа Предрагу Свилару за подршку организацији такмичења. Нови Сад ће у октобру 2013. године бити домаћин Првенства света у каратеу. Кандидатуру за Светско првенство у каратеу 2013. године поднео је Шотокан карате савез Србије заједно са чланом Градског већа за спорт и омладину Предрагом Свиларом.

Нови Сад, 25. октобар 2012. године