Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ЧЛАНОВЕ ШАХОВСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НОВИ САД - СРБИЈА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примили су чланове шаховске репрезентације Нови Сад - Србија, која је на Првом светском купу градова у шаху освојила треће место.

-Ово је једна од најлепших вести која је стигла крајем прошле године и драго ми је што првом пријему у 2013. години присуствују наши шахисти. Као што су и обећали када смо их испраћали на ово важно такмичење, максимално су се потрудили и то је резултирало бронзаном медаљом. Поносни смо на њих, надамо се да ћемо имати прилике и у наредном периоду да их дочекујемо, и да ће нас поново обрадовати са најбољим резултатима - нагласио је градоначелник Милош Вучевић и честитао члановима  шаховске репрезентације Нови Сад - Србија.

Према речима потпредседника Шаховског савеза Србије Мирослава Копање у последње 23 године ово је прва медаља на територији Србије и бивше Југославије у мушкој екипној конкуренцији.

На првом светском купу градова у шаху, одржаном у Уједињеним Арапским Емиратима у периоду од 21. до 29. децембра учествовале су екипе 24 града. За екипу Новог Сада играли су велемајстори Иван Иванишевић, Роберт Маркус, Милош Перуновић, Никола Седлак, резерва Душан Поповић, а  селектор је био велемајстор Бошко Абрамовић. Победник првенства је екипа холандског града Хугевена, а на друго место пласирала се екипа Баку из Азербејџана.

Нови Сад, 4. јануар 2013. године