Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО АМБАСАДОРА СЛОВЕНИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Словеније у Републици Србији Њ.Е. Владимира Гаспарича.

Градоначелник је новопостављеном амабасадору Словеније пожелео добродошлицу у Нови Сад и изразио задовољство поводом његове прве званичне посете граду. Он је истакао да посете словеначких делегација Градској кући, у последњих неколико година, предњаче по учесталости у оквиру свих међународних контаката и изразио наду да ће се тако квалитетна и интензивна сарадња наставити и у будућности.

Амбасадор Словеније у Републици Србији Њ.Е. Владимир Гаспарич рекао је да су везе Србије и Словеније вишеструке, а да је сарадња градова две земље, у различитим областима, веома плодоносна.

Саговорници су посебно истакли континуирану саветодавну подршку коју Марибор пружа Новом Саду, односно културним посленицима који учествују у процесу кандидатуре града за Европску престоницу културе 2021. и Омладинску престоницу Европе 2019. године. У разговору о култури, саговорници су се осврнули на подршку коју Град континуирано пружа Друштву Словенаца у Новом Саду „Кредарица“ и предстојећем обележавању две деценије од оснивања и успешног рада, које ће бити уприличено почетком наредне године.

Такође, градоначелник Милош Вучевић и амбасадор Владимир Гаспарич осврнули су се и на привредну сарадњу, односно на учешће у сајамским манифестацијама, како Новог Сада у Словенији, тако и словеначких градова у Србији, где је посебно наглашен значај Међународног новосадског сајма на којем су увек добродошли привредници и пољопривредници из свих слоченачких градова.  

Нови Сад, 4. октобар 2016. године