Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОТПИСАО УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКТА „САНАЦИЈА И РЕКУЛТИВАЦИЈА СТОЧНОГ ГРОБЉА У КАЋУ“

Уговор о суфинансирању пројекта „Санација и рекултивација сточног гробља у Каћу“ између Фонда за заштиту животне средине и Града Новог Сада потписан је у у просторијама Месне заједнице Каћ. У име Новог Сада Уговор је потписао градоначелник Игор Павличић а у име Фонда за заштиту животне средине директор Фонда мр Жељка Јуракић.

- Изузетно ми је драго да можемо да помогнемо становницима Каћа и да њихов квалитет живота подигнемо на виши ниво. Санација сточног гробља је први корак ка здравијој животној средини– истакао је градоначелник Павличић и додао да ће други корак ка поспешивању квалитета живота ових људи бити решавање проблема канализације.

Фонд за заштиту животне средине овим уговором се обавезао да ће пројекат суфинансирати у износу од 31.523.296,70 динара што у односу на укупну процењену вредност пројекта, 39.480.739,24 динара, износи 79,48% . Одобрени износ средстава ће се реализовати у 2010.години, а одобрена средства за пројекат су бесповратна.

- Морам да истакнем и похвалим Град Нови Сад као први у Србији који је приступио оваквом начину решавања проблема – истакла је директорка Фонда Жељка Јуракић и додала да то подразумева ће Нови Сад еколошки одлагати анимални отпад по европским стандардима.

Потписивању су поред градоначелника и директорке Фонда присуствовали и директор ЈКП Водовод и канализација Бранко Бјелајац, в.д. директора ЈКП Градско зеленило Наташа Рашета и директор ЈКП Лисје Србољуб Бубњевић.

Нови Сад, 2. јун 2010. године