Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У КАЋУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је приградско насеље Каћ у којем је почела имунизација мештана у оквиру те Месне заједнице. Циљ је да се крене са вакцинацијом приградског становништва на територији целог града, и то упоредо са вакцинацијом на Сајму где медицинско особље наставља свој део посла, док је део тимова прерасподељен у приградска насеља на по неколико дана.

- Лекари и медицинске сестре новосадског Дома здравља су почели да обилазе и приградска насеља, поред урбаног дела града где се и даље активно врши вакцинација на Сајму. Циљ је да вакцинација буде ближа и доступнија нашим суграђанима у околним местима, јер смо свесни чињенице да није једноставно свима да дођу у центар града да се вакцинишу. Велику захвалност дугујемо медицинским тимовима, као и Месној заједници „Каћ“ на одличној организацији, а изнад свега житељима Каћа који су се одазвали у великом броју. Чак је 260 пријављеих људи за један дан, а долазе и мештани мимо пријаве, што значи да је велико интересовање за имунизацију. Донели смо одлуку да ће и сутра бити настављена ова акција у Каћу,  исту настављамо у Будисави, а потом и у свим осталим приградским местима. Радује ме што је овде присутно доста пензионера, односно старијих суграђана који су високо угрожена категорија становништва у погледу ове пошасти. Надам се да ће Каћани који су се одазвали и примили вакцину, својим примером и позитивним искуством утицати и на комшије да се вакцинишу - рекао је градоначелник Вучевић и додао да се нада стабилоизовању ситуације уз помоћ масовне вакцинације, посебно апелујући на оне појединце који раде на местима где има много интеракције са другим људима.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ др Веселин Бојат рекао је да ће акција бити наредних дана настављена у Будисави, Лединцима и Ветернику о чему ће јавност бити благовремено обавештена, а потом и у другим насељима.

-До сада је вакцинисано више од 125 000 наших суграђана на Сајму, а нешто мање од 40 000 добило је и другу дозу вакцине. Масовни одзив људи на имунизацију је једини прави мотив за здравствене раднике да раде свој посао, јер је то и једини начин да видимо крај овој пандемији, односно да се што више нас вакцинише у кратком времену и да стекнемо колективни имунитет- закључио је Бојат.

Нови Сад, 17. март 2021. године