Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПРВУ БЕБУ РОЂЕНУ У 2014. ГОДИНИ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је прворођену бебу у 2014. години чија мајка има пребивалиште на територији Града Новог Сада и том приликом у новосадском породилишту, мајци прве бебе, Маји Батез упутио срдачне честитке. Честитајући овај срећан догађај, градоначелник је саопштио да мајци првог Новосађанчета у 2014. години следује 100 000 динара и напоменуо да ће свака беба рођена у току данашњег дана у Бетанији добити по 50 000 динара, што је мера спровођења одговорне пронаталитетне политике Града преко Градске управе за социјалну и дечју заштиту.

- Нема лепшег почетка нове године од доласка у новосадско породилиште и обиласка прворођене бебе, како бисмо заједно са руководством Бетаније упутили честитке мајци прворођене бебе у новој години. Већ традиционална акција пружања једнократне помоћи тек рођеним бебама и њиховим мајкама ће бити настављена и у наредним годинама. Честитам на принови породици Батез, која је данас добила треће дете, другу ћеркицу, и желим им свима много здравља и среће. Наш задатак је да наставимо са свим активностима које смо реализовали до сада, а које ће допринети да у нашем граду буде што више беба у 2014. години - рекао је градоначелник Вучевић.

Једна од мера које Град предузима у циљу подршке породици са децом је и новогодишњи поклон за прву бебу која се роди у новој години, односно 100 000 динара и још по 50 хиљада динара за сву децу рођену у прва 24 сата. Поред тога, Град, између осталог, за тројке издваја 100 000 динара, обезбеђује бесплатан боравак у Предшколској установи и бесплатну исхрану у основним школама за треће и свако наредно дете у породици, за децу корисника МОП-а, Дечијег додатка, за децу са сметњама у развоју и децу без родитељског старања.

Нови Сад, 1. јануар 2014. године