Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПРВО ОВОГОДИШЊЕ НОВОСАЂАНЧЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетио је Филипа Сењи, бебу која је прва рођена у 2011. години у новосадском породилишту, као и његову породицу родитеље Виктора и Сандру и четрнаестомесечног брата Петра.

- Задовољство ми је што смо данас у посети породици Сењи, да видимо бебу која сада има 20 дана. Важно је да је порођај протекао како треба, и да је породица срећна. Као што сам рекао и овим родитељима, поручио би свим младим људима да имају више деце јер што је већа породица веће је задовољство код свих нас – рекао је градоначелник Павличић и пожелео сву срећу у животу породици Сењи.

- Пресрећна сам са ова два анђела – поносно је изјавила насмејана и задовољна мама Сандра, а за њено добро расположење, како је нагласила, главни кривац је муж Виктор који јој помаже с децом и у кући, па је нега и васпитање два дечака лакша и лепша.

Једна од мера које Град предузима у циљу подршке породици са децом је и новогодишњи поклон за прву бебу која се роди у новој години, односно 100 000 динара, и још по 50 хиљада динара за сву децу рођену у првих 24 сата. Поред тога, Град, између осталог, финансира набавку дечјих колица за тројке, обезбеђује бесплатан боравак у Предшколској установи и бесплатну исхрану у основним школама за треће и свако наредно дете у породици, за децу корисника МОП-а, Дечијег додатка, за децу са сметњама у развоју и децу без родитељског старања.

Нови Сад, 20. јануар 2011. године