Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПРИВРЕДНИКЕ СА ЧЕНЕЈА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић одржао је састанак са двадесетак малих привредника са Ченеја са којима је разговарао о њиховом пословању, као и проблемима са којима се сусрећу. Ченеј је приградско насеље у Новом Саду, а његова специфичност је у томе што становништво претежно живи на салашима. Ченеј има око 80 регистрованих фирми, а поред насеља налази се и аеродром „Ченеј“ са земљаном пистом који се углавном користи у пољопривредне сврхе.

-Састанак са привредницима са Ченеја и Пејићевих салаша један је од квалитетнијих састанака који сам имао ове године, а првенствено бих га описао као отворен и искрен разговор. Слушао сам људе који воде здраву, реалну привреду коју морамо појачати, јер само та привреда пуни буџет и омогућава боље функционисање Града. Захвалан сам Месној заједници Ченеј, као и свим учесницима данашњег састанка што су ме позвали и што су нескривено и веома објективно изнели проблеме који их муче. Велики део решења проблема са којима се сусрећу јесте у ингеренцијама локалне самоуправе, али и у делу који не спада у директну надлежност Града, ми ћемо пружити помоћ и у његовом решавању. Оно што ме радује јесте да смо за следећу недељу договорили одржавање састанака са одређеним привредним субјектима који су нам потребни за решавање проблема чије решење је могуће исходовати у кратком року, а очекује нас и санирање неких капиталних ствари из области урбанизма. Наш интерес је да ови људи наставе да раде, али и да им се пружи стварна подршка како би прошили своје капацитете и запослили нове људе – рекао је градоначелник и додао да ће представник привредника са Ченеја бити инкорпориран у Привредни савет Града Новог Сада како би имао директнији утицај на све наведене теме.

Представник привредника који су разговарали са градоначелником, власник предузећа Рение из Ченеја Урош Суботин, захвалио се представницима Града Новог Сада што су дошли да саслушају њихове проблеме са којима се свакодневно сусрећу као привредници.

- Сматрам да састанак који смо данас одржали има смисла и да ће ови наши разговори уродити плодом, јер сви привредници који овде раде могу сигурно запослити много више људи, пружити бољи живот свима, како радницима тако и бољитак за Месну заједницу Ченеј – рекао је Суботин.

Привредници са Ченеја су истакли да постоје бројне компаније које раде на Ченеју, али да би их било и више када би се иградила боља инфраструктура. На састанку је закључено да је важно стварање амбијента за замах малог породичног посла који ће допринети остајању младих у приградским подручјима Новог Сада, а да ће Град увек подржавати и трудити се да обезбеди што боље услове за добро осмишљен програм пословања кроз расположиве ресурсе.

Нови Сад, 12. фебруар 2014. године