Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ОДБОЈКАШКИ КЛУБ „ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин обишли су реновиране просторије Одбојкашког клуба „Војводина“ након чега су присуствовали потписивању уговора између ОК „Војводина НС семе“ и компаније „НИС“. Како је нагласио један од потписника, генерални директор клуба Никола Салатић, дуги низ година циљ је био да се направи својеврсни дом за младе играче, а план за реализацију су омогућили и спровели нови Управни одбор, спонзори, Град Нови Сад и НИС. Захваљујући закљученом десетогодишњем уговору са компанијом НИС о коришћењу простора, у чије име је Уговор потписао заменик генералног директора Вадим Смирнов, после неколико месеци, колико су трајали радови, ОК „Војводина“ може да се поноси импозантним објектом, који у приземљу има центар за младе играче, а на спрату реновиране пословне просторије, са проширеном трофејном и прес салом. Дом за младе играче има десет соба са два кревета, купатилом, столом, телевизором, интернетом. Такође, ту је и кухиња са трпезаријом у којој ће играчи моћи да се хране по специјалном програму спортске исхране.

- Увек је задовољство и част бити у дому шампиона, у просторијама ОК „Војводина НС семе“ које одишу дугом традицијом. Евидентно је уложено много тога, а при томе не мислим само на материјалне ствари, већ на снажну жељу, дугорочну визију, вољу и борбеност да се створе генерације будућих победника. Ово је један пројекат који је опредељен ка будућности, односно усмерен на оне генерације које ће стасавати и играти за овај велики клуб, али и за државну репрезентацију. Веома сам поносан на управу клуба, наше привреднике и компаније, на спонзоре, не само из Новог Сада већ и из других градова Србије, јер неким будућим шампионима стварају најбоље могуће услове и пружају сигурност - рекао је градоначелник Милош Вучевић и честитао актуелним првацима Србије јучерашњу победу којом су се пласирали у осмину финала „CEV“ купа.

Значај целокупног пројекта реновирања је развој играча, њихова едукација, социјализација, привикавање на специфичан спортски живот и припрема за изазове на великој сцени. У објекту у Улици Максима Горког промењен је кровни покривач, демит фасадом је појачана енергетска ефикасност објекта, комплетно су замењене електро и водоводне инсталације, замењена је столарија,  итд.

Нови Сад, 21. децембар 2017. године