Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ДЕЖУРНЕ СЛУЖБЕ У НОВОМ САДУ

Дежурне службе које се старају о заштити здравља и безбедности грађана у новогодишњој ноћи функционишу у најбољем реду у шта се уверио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је посетио ЈГСП „Нови Сад“, припаднике Војске, Ватрогасне бригаде и Полицијске управе, као и запослене у Заводу за хитну медицинску помоћ.

- Традиционално, па и у оваквој години, обилазимо оне који дежурају на својим радним местима током празника да им пожелимо све најбоље. Драго ми је што у Ватрогасној бригади видимо нову опрему и што су сви њени припадници здрави и на располагању да делују у случају потребе. Надам се да ће бити решено питање новог седишта Ватрогасне бригаде. Одређена је локација код ЈГСП-а за изградњу будућег Регионалног центра за ванредне ситуације, и то је добро место за њих, да ником не сметају и да могу брзо да реагују. Верујем да ће ова ноћ за ватрогасце проћи мирније него иначе, док је ситуација за Полицију и Комуналну милицију нешто изазовнија. Било је локала који су дуже радили, затечено је и мање окупљање у центру града, али то је на одговарајући начин решено. Биће и журки по становима, а надлежни ће реаговати и указати на разлоге због којих не сме бити славља на каква смо навикли. Посетили смо и сјајне људе у Хитној помоћи. Здравствени радници су практично већ 10 месеци у ванредном стању и још једном им се захваљујем на помоћи и пожртвованости – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је оценио да је година на измаку донела много проблема, али је и изразио уверење да ће 2021. сигурно бити боља.

- Верујем да ћемо лепо дочекати Нову годину, поштујући све мере којима чувамо себе и друге. 2021. неће бити ни лака ни једноставна, али види се светло на крају овог дугачког тунела. Надам се да ћемо из ове кризе изазване епидемијом изаћи са што мање последица и да ћемо лакше стећи колективни имунитет уз вакцинацију. Свима нам је жеља да се што пре вратимо у нормалан живот - изјавио је градоначелник и захвалио се свим Новосађанима на исказаној дисциплини, као и на томе што одговорним понашањем доприносе заједничкој каси. Он је суграђанима пожелео добро здравље и да наступајуће празнике проведу у миру, у кругу својих породица.

Нови Сад, 31. децембар 2020