Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОДРЖАВА ЗАПОСЛЕНЕ У ПРЕДУЗЕЋУ ''ДУНАВ ГРУПА АГРЕГАТИ''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић осудио је одговорне  за изузетно лош положај запослених у предузећу ''Дунав група агрегати'', који су принуђени да се за своја основна права боре блокирајући Дунав. Због лоше приватизације 470 радника остало је без мукотрпно стечене зараде и здравственог осигурања.

- Град Нови Сад не може мирно да посматра неправду и нехуманост одговорних лица због којих  470 породица обесправљених радника нема основне услове за живот. То није проблем конкретног предузећа, већ показатељ општег стања у нашој земљи, и тиме не трпе само омаловажени радници, него у конкретном случају и буџет Града Новог Сада, због неуплаћених доприноса. Таквој пракси  се мора   стати на пут, и држава мора да заштити интересе запослених, као и своје сопствене интересе – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Милош Вучевић је посетио  раднике предузећа ''Дунав група агрегати'' и у априлу ове године, док још није био градоначелник, у намери да скрене пажњу на њихове проблеме  који су изазвани неодговорним понашањем власника Душана Боровице, и укаже на потребу хитне реакције државних органа у заштити права радника.

Градоначелник Вучевић упутиће отворено писмо власнику предузећа ''Дунав група агрегати'', у којем ће захтевати да изнесе предлог за решавање неповољне ситуације која угрожава егзистенцију запослених и њихових породица.

Нови Сад, 28. септембар 2012. године