Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОДНЕО ЗАХТЕВ ЗА ЈОШ ПОЛИЦАЈАЦА У НОВОМ САДУ

У циљу побољшања опште безбедносне ситуације у граду, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас је упутио захтев директору полиције Министарства унутрашњих послова Владе Србије Милораду Вељовићу да, уколико за то постоје реалне могућности, изађе у сусрет Полицијској управи у Новом Саду и уступи јој одређени број полицајаца.

С обзиром на то да важећа систематизација у Полицијској управи у Новом Саду не задовољава потребе са безбедносног аспекта по питању броја ангажованих људи, ове године се очекује ангажовање преко 350 полицајаца који су на обуци у Центру за основно полицијско образовање у Сремској Каменици. Како би се временски премостило њихово ангажовање, односно до завршетка обуке и оспособљавања за рад на терену, градоначелник је у захтеву инсистирао да се Новом Саду уступи одређени број полицајаца како грађани не би трпели и осећали последице мањка структура безбедности у граду.

Неопходно је хитно вратити осећај безбедности на улице града, односно да грађани Новог Сада почну да се осећају далеко сигурније него што је то био случај у претходном периоду, а управо је повећање броја полицајаца на улицама града од највеће важности да би се то постигло.

Нови Сад, 13. фебруар 2014. године