Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО ФЕСТИВАЛ УЛИЧНИХ СВИРАЧА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано је отворио Интернационални фестивал уличних свирача "ИФУС 2009" који се одржава девети пут у нашем граду. Атрактивна културна манифестација почела је карневалском поворком од моста Варадинска Дуга, Булеваром Михајла Пупина до Трга Слободе где је уследило и свечано отварање фестивала.

-Фестивал уличних свирача, град Нови Сад препознаје као изузетну манифестацију која на мултимедијалан начин проноси дух и лепоту различитости и због тога ћемо увек подржати његову организацију. Уверен сам да ће и ове године уметници из бројних земаља својим занимљивим наступима приредити Новосађанима прави спектакл. Свима желим добар провод у наредним фестивалским данима, а нашим бројним гостима из иностранства желим да уживају у свим лепотама Новог Сада.- рекао је градоначелник Игор Павличић.

У карневалској поворци, која је окупила више хиљада посетилаца, учествовао је велики броj музичара, кловнова, жонглера, акробата и плесача из земље и иностранства, који ће у наредних пет дана забављати Новосађане различитим вештинама.

Нови Сад, 9. септембар 2009. године