Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ У СЛАВУЈЕВОЈ УЛИЦИ У ПАРАГОВУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је завршне радове на поправци коловозне конструкције Славујеве улице у Сремској Каменици. На површини преко 4000 м² извршена је поправка тампонских слојева, изградња система за одвод атмосферских вода, уградња носивог и хабајућег слоја асфалта, уређење банкина и лепеза приступних саобраћајница  и постављање саобраћајне сигнализације.

- Радови које изводи ЈКП „Пут“ у Славујевој улици у Парагову на територији МЗ „Сремска Каменица“ приводе се крају и њихов завршетак очекује се до краја августа. Реализацијом ове веома захтевне инвестиције, грађани ће добити једну нову, модерну и уређену саобраћајницу у овом делу града. Она је захтевна, како у пројектантском и инжењерском смислу, тако и у погледу финансија, јер је за њу из буџета Града издвојено 25 милиона динара. Поред тога, у претходних месец и по дана, још 10 улица доведено је у ред у овом делу града, чиме само показујемо да и са далеко скромнијим буџетом постижемо равномерно улагање у развој града. Грађани имају још проблема и увек је корисно и добро да чујемо критике, јер нас оне подстичу да будемо још бољи и активнији у решавању свих потешкоћа - рекао је градоначелник Вучевић и додао да ће Град настојати да се посвети решавању како сложених, вишедеценијских, тако и актуелних, акутних проблема који погађају становнике Парагова.

Радови на поправци коловозне конструкције Славујеве улице су приведени крају, а главна саобраћајница комплетирана је и делом Улице Ружин венац постављањем привременог војног моста преко потока и изградњом кракова како би се олакшало коришћење саобраћајнице. Укупан износ изведених радова до сада је 24.803.686,44 динара, а у тренутној, завршној фази, изводе се радови на изградњи система за одвод атмосферских вода и уређење банкина у улици Ружин венац. Завршетак радова је предвиђен до краја августа.

Нови Сад, 13. август 2015. године