Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ВОЈСКУ И ЖАНДАРМЕРИЈУ У КОПНЕНОЈ ЗОНИ БЕЗБЕДНОСТИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно се са сарадницима упутио на Косово и Метохију, тачније у Копнену зону безбедности, где је у реону Југ обишао припаднике Копнене војске Србије и одред Жандармерије. Део припадника Прве бригаде Копнене војске упућен је на сложене и одговорне задатке, а реч је о обезбеђењу административне линије према Косову и Метохији, где су ангажовани значајни и људски и материјални ресурси.

- На обележавању Дана Прве бригаде Копнене војске који је обележен у касарни „Југовићево” у Новом Саду 9. новембра ове године, бригадни генерал Жељко Петровић и ја смо се договорили да са сарадницима обиђемо припаднике Прве бригаде копнене војске Србије када буду распоређени у Копненој зони безбедности, односно када преузму мандат за чување отаџбине на административној линији према Косову и Метохији. Ти војници су данас овде задужени да обављају један од најсложенијих задатака који се налазе пред припадницима Војске Србије, а ми смо уз одобрење министра одбране и начелника Генералштаба, заједно са генералом Петровићем и његовим сарадницима у могућности да разговарамо с њима и охрабримо их, да им пренесемо подршку и поздраве из Новог Сада. Искористићемо ову прилику да обиђемо и припаднике новосадског одреда Жандармерије, наше суграђане који су овде на истом задатку и да пошаљемо јасну поруку солидарности из Новог Сада, баш у ово време празника када је већина људи са својим породицама. То је најмање што можемо да урадимо за ове припаднике Војске и Жандармерије, који иако удаљени од својих домова, стоички обављају своје задатке, који нас чувају и брину о свима нама – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Бригадни генерал Жељко Петровић истакао је да припаднике Прве бригаде краси висок квалитет, организација и професионализам, као и да иза њих стоје значајни резултати.

- Желим да захвалим градоначелнику Вучевићу и његовим сарадницима, који су поред свега онога што иначе чине у Новом Саду, издвојили време и обишли део припадника Прве бригаде Копнене Војске који извршавају задатке дуж административне линије према Косову и Метохији и у Копненој зони безбедности. Ово је била прилика да се уверимо да Војска Србије савсено,  одговорно и дисциплиновано извршава све задатке и да грађани могу бити спокојни, јер су војници на дужности сваког дана и ноћи, без обзира на то да ли је неки празник -  рекао је Жељко Петровић.

Нови Сад, 30. децембар 2015. године