Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ДЕЖУРНЕ СЛУЖБЕ У НОЋИ ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ

Након дочека Нове 2016. године на Тргу слободе са суграђанима, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић се са сарадницима упутио у обилазак Ватрогасне јединице, Полицијске управе Нови Сад и у Службу хитне помоћи.

Он је у новогодишњој ноћи посетио запослене у дежурним службама који се старају да та ноћ и јутро протекну у најбољем реду, и том приликом је онима који брину о безбедности свих Новосађана честитао нову годину и предстојеће празнике.

Градоначелник Вучевић је у Ватрогасној бригади коју је посетио заједно са начелником Јужнобачког управног округа др Зораном Милошевићем истакао, да је ту како би пружио подршку запосленима који током новогодишњих празника раде појачаним интензитетом у циљу очувања опште безбедности свих грађана. Командант ватрогасне спасилачке бригаде Стојан Миловац рекао је том приликом да су биле само две интервенције у току ноћи, а да је 365 дaна у години Бригада спремна за све интервенције како би безбедност у Граду Новом Саду била на највишем нивоу.

Они су након тога обишли и полицајце у објекту дежурног оперативног центра у Улици Пап Павла и том приликом им се захвалили на савесном и пожртвованом раду у току празника.

- За време празника који подразумевају окупљање великог броја људи, присутан је појачан ризик од нарушавања безбедности. Управо због тога, Полиција је организовала свој рад у појачаном капацитету и спремно је дочекала и ову прославу у центру нашег града. Појачан је и интензитет контроле и патролирања целим градом, све у циљу очувања безбедности наших суграђана у току новогодишње ноћи - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Након обиласка Полицијске управе Нови Сад, градоначелник се упутио у Завод за хитну медицинску помоћ у Вршачкој улици и тамо је разговарао са запосленима којима је пожелео што мање интервенција у току празничне ноћи, а и у будуће. 

- Најважније нам је да ова новогодишња ноћ у нашем граду протекне мирно. Ове ноћи су на својим радним местима људи који брину о нашој безбедности и о нашем здрављу и ја им се на томе захаваљујем – рекао је градоначелник који је свима упутио срдачне честитке у предстојећој у 2016. години.

Нови Сад, 1. јануар 2016. године