Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ЧЕНЕЈ И КИСАЧ

 

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је Ченеј и Кисач где је са представницима тих Месних заједница разговарао о досада предузетим радовима на сређивању путева, реконструкцији и изградњи нових игралишта, спортских објекта и сличних садржаја, али и о будућим активностима Града на побољшању услова за живот у приградским насељима.

Након разговора са представницима Ченеја, у којем су током јучерашњег невремена оштећени кровови кућа, просторије Месне заједнице, пластеници, градоначелник је обећао хитну реакцију надлежних из упрва за привреду и комуналне послове како би се што пре помогло у санирању учињене штете. Такође градоначелник је рекао да ће у наредном периоду бити сагледане могућности да се изграде дечја игралишта и слични садржаји који недостају становницима тог места.

- Највећи проблем у већини насеља је недостатак канализације, и као што сам већ раније говорио до краја године требало би да буду завршени пројекти, након чега бисмо, уклико се договоримо, уз самодопринос грађана решили то важно питање. Кисач је комунално најуређеније приградско насеље, међутим постоје потешкоће са одвођењем атмосферских вода, јер одводни канали пролазе испод пруге, тако да се чека сагласност Железница Србије да и тај проблем почне да се решава. – истакао је градоначелник Павличић.

Током обиласка представници Кисача показали су градоначелнику Словачки народни дом и игралиште за децу које је недавно изграђено у том насељу.

Нови Сад, 17. август 2010. године