Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА УГОСТИО НИКА ВУЈИЧИЋА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Свечаној сали Градске куће Ника Вујичића, познатог мотивационог говорника који је рођен без руку и ногу у Аустралији, а чији су родитељи пореклом из Србије. Његова животна прича је охрабрила и мотивисала милионе људи широм света, а његове књиге су преведене на многе језике. Држао је говоре у 43 земље и разговарао са више од 4.500.000 људи.

- Част нам је што смо угостили светски познатог човека Ника Вујичића, који је нашег порекла. Он представља симбол идеје да се у животу не могу увек избећи бол и тешке ситуације, али да никада не треба одустати од борбе, и од вере. Његово данашње дружење са неколико хиљада студената Новосадског универзитета, на СПЕНС-у, нешто је најлепше што је могло да се деси овог априла. Разговарли смо током овог дружења и о иницијативи Града да постане

Омладинска престоница Европе, о чему је Ник добро информисан путем омладинских организација које су носиоци тог пројекта, а које су и организовале Ников долазак у Нови Сад. Хвала му што нам показује колико треба ценити живот и верујем да је Ник највећи човек којег сам, као градоначелник, имао прилике да угостим – истакао је градоначелник Милош Вучевић.
Ник Вујичић захвалио се представницима Града и Новосађанима на топлој добродошлици и изјавио да се унапред радује дружењу са студентима.

- Желим да мотивишем младе да никада не одустану, да их охрабрим да се воле и међусобно подржавају, и да схвате да је нада жива док год се не предамо. Моја страст су млади, јер млади људи Србије су будуће вође ове земље и важно је да их подстакнемо да остану јаки. Молим се за Србију и Нови Сад и све вас много волим – рекао је Ник Вујичић и пожелео срећне предстојеће ускршње празнике православним верницима, истичући да је љубав према човеку главна порука празника Христовог васкрсења. Он је такође најавио да ће идуће године са задовољством и радошћу поново доћи у Нови Сад.

Ник Вујичић је први пут био у Србији 2012. године, када је од његових наступа прикупљено око 40.000 евра, што је донирано државним и НВО организацијама које раде са децом и особама са инвалидитетом. Те исте године, Ник је посетио Нови Сад и окупио око 7.000 људи у великој сали СПЕНС-а. Четири године касније, Ник је изразио жељу да поново посети Србију како би одржао низ предавања у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.

Нови Сад, 18. април 2016. године