Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ИГОР ПАВЛИЧИЋ У ПОСЕТИ БАЊАЛУЦИ

Поводом 22.априла-дана града Бања Луке градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетио је највећи град Републике Српске и заједно са градоначелником Драгољубом Давидовићем разговарао о јачању веза ова два партнерска града.

Честитајући празник свим Бањалучанима градоначелник Новог Сада, Игор Павличић, истакао је да му је изузетно задовољство што је након дужег времена поново у Бањалуци, наводећи да је позитивно изненађен развојем овог града .
- „Срећан сам што видим да се Бања Лука развија и да је постaла град који може да се пореди са великим европским градовима. Верујем да ће сарадња Бање Луке и Новог Сада у будућности бити подигнута на још виши ниво“- нагласио је градоначелник Павличић и додао да ова два града имају исте циљеве а то су развој и место са најбољима .

Поздрављајући пријатеље и госте из Новог Сада, Сремске Митровице, Пуле, Куманова и Новог Београда, градоначелник Бања Луке Драгољуб Давидовић изразио је своје задовољство због сусрета.
„Ова посета наших пријатеља изузетно је важна за наш град, јер се на овај начин отварају могућности за даљу сарадњу. Сигуран сам да ће и грађани Бања Луке знати да цене долазак наших пријатеља“- истакао је градоначелник Давидовић.

Градоначелник Павличић сусрео се са премијером Републике Српске Милорадом Додиком, са српским чланом Председништва БИХ Небојшом Радмановићем и председником Народне скупштине Републике Српске Игором Радојичићем.

Споразум о партнерској сарадњи градова Новог Сада и Бања Луке потписан је у Бања Луци 24. марта 2006. године

22. април 2010. године