Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ЧЕСТИТАО НА ВЕЛИКОМ УСПЕХУ НОВОСАДСКИМ ПАРАОЛИМПИЈЦИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je новосадске параолимпијце из стонотениског клуба инвалида „Спин“ - учеснике параолимпијских игара у Лондону 2012 као и њиховог тренера Лазара Куртеша.  Борислава Перић – Ранковић, освајач је сребрне медаље појединачно, а екипно је освојено 4 место, Нада Матић заузела је 4 место екипно, а 5 место појединачно, док је Златко Кеслер донео сребрну медаљу у појединачном такмичењу.

- Град Нови Сад је поносан на вас, не само због освојених медаља, него због поруке коју шаљете младима, али и целокупном друштву. Када човек има жељу и веру у себе, и када уложи максималан труд да постигне постављени циљ, нема препреке која ће га спречити да тај циљ и оствари. У том смислу Град ће свим расположивим средствима радити на уклањању препрека и ограничења за особе са инвалидитетом, које постоје у друштву, како би оне заиста имале једнаке шансе и равноправан положај. Те баријере нису само материјалне, оне се односе и на предрасуде када је реч о поверењу у могућности особа са инвалидитетом – истакао је градоначелник Милош Вучевић и захвалио се спортистима што су на најбољи начин представили Србију и Нови Сад.

Србију је на параолимписким играма представљало 13 спортиста. Наши параолипијци вратили су    се са пет медаља – две златне и три сребрне, што представља највећи успех наших олимпијских или параоломпијских тимова после распада СФРЈ.

Пријему је присуствовао и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар, који је том приликом рекао да је обавеза Града да помогне параолимпијском спорту, поготову због тога што су параолимпијци показали да могу да остваре највећи олимпијски успех Србије као државе.

Нови Сад, 21. септембар 2012. године