Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПРИМИО РАДНИКЕ ФАБРИКЕ „НОВИТЕТ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је представнике текстилне фабрике „Новитет“ из Новог Сада који су данас организовали протестну шетњу због неуплаћеног пореза на доприносе, за које се послодавац обавезао да ће уплатити.

Градоначелник Вучевић је разговарао са председницом синдиката тог предузећа Велинком Вуков која је дошла у оквиру трочлане делегације представника фабрике „Новитет“. Они су у разговору са градоначелником затражили подршку Града у решавању нагомиланих проблема како би могли да остваре своје права.

Градоначелник Вучевић је приликом сусрета нагласио да ће Град учинити све што је у његовој надлежности да помогне том познатом текстилном предузећу са дугом традицијом производње у Србији.

- Радници су ме упознали са проблемима са којима се већ месецима суочавају, као и са њиховим намерама у овој тешкој ситуацији. Разумем став запослених, а ја ћу упутити отворено писмо власнику „Новитета“ Драгану Ђурићу и јавно му поставити питање како види судбину Новитета и који су његови предлози и решења за запослене раднике чија су права озбиљно угрожена. Поред радника и њихових породица, неуплаћивањем зарада и доприноса тај послодавац оштећује и градски буџет, тако да се цела ситуација одражава негативно и на Град –  рекао је градоначелник Вучевић и додао да се нада брзом и успешном решавању овог проблема.

Нови Сад, 26. септембар 2012. године