Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК И МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИЛИ ПОЉОПРИВРЕДНУ ШКОЛУ У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић посетили су ''Пољопривредну школу са домом ученика'' у Футогу где су присуствовали и Свечаној академији поводом прославе Светог Саве. Они су такође обишли школску економију где ђаци стечена теоријска знања примењују у пракси.

- Пољопривредна школа у Футогу је прави пример добре наставе која комбинује теорију и праксу, а држава потенцира дуално образовање. Убеђен сам да ће министар из ове школе понети позитивне утиске, али и сазнати шта је још потребно како би се унапредили услови за рад у овој образовној установи. Број уписаних ђака у Пољопривредну школу гарант је развоја пољопривреде у нашој земљи – истакао је градоначелник Вучевић.

Министар Недимовић нагласио је да очекује да ће Програм који министарство реализује са италијанском владом, а који се односи на куповину неопходне опреме и возила за пољопривредне школе у Србији, бити завршен на пролеће.

- Пољопривредне школе имају изузетно важно место у дуалном образовању јер не можемо развијати привреду и прехрамбену индустрију без људи који се овде школују. Дуго је такав концепт био запостављен, али сада радимо на успостављању нових трендова пошто од образовања и науке зависи укупан успех државе. Министарство просвете много чини на овом плану, и имају нашу снажну подршку. Морамо мењати прописе како бисмо оваквим школама обезбедили земљиште, сточни фонд и све друго без чега не могу успешно да раде – нагласио је Бранислав Недимовић.

Директор ''Пољопривредне школе са домом ученика'' у Футогу  Душан Гагић рекао је да му је велика част што су министар и градоначелник као доказани пријатељи школе увеличали прославу Светог Саве.

- Наша школа је највећа пољопривредна школа у Србији и много нам значи подршка коју нам пружају Град и Држава, а све у циљу унапређивања знања о пољопривреди јер је то област у којој можемо бити конкурентни у Европи – закључио је Гагић.

Нови Сад, 27. јануар 2017. године