Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК И ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ ПОСЕТИЛИ ЦЕНТАР ЗА ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са директором Полиције Милорадом Вељовићем и начелником Полицијске управе Нови Сад Стеваном Крстићем, посетио је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици где је присуствовао примопредаји дужности полицијских службеника који су у Нови Сад упућени на дужност као хитна мера помоћи за одржавање реда у граду и оних који ће их заменити. Пре две недеље, две стотине полицајаца и 17 полицијских старешина стигло је у Нови Сад из осам полицијских управа у Србији, а данас ће ти полицајци бити упућени назад у своје матичне управе, док ће их замeнити нови који по истом принципу ступају на дужност у наредном периоду. Упућивање полицајаца у Нови Сад је мера којом се поправља општа безбедносна ситуација у граду и тиме се премошћава период док нове генерације полицајаца не буду завршиле обуку и коначно биле спремне да изађу на улицу.

- Хвала припадницима полиције који су били претходних недеља у Новом Саду на испомоћи колегама из ПУ Нови Сад, као и директору Вељовићу који је изашао у сусрет потребама нашег града. Надам се да ће град Нови Сад у релативно кратком периоду решити проблем везан за бројност полицијских службеника и да нећемо имати више потребе да тражимо испомоћ. Иако градоначелник нема формалну надлежност над радом полиције, сматрам да је одговорност према грађанима Новог Сада неприкосновена и с тога ћемо у наредном периоду интензивирати решавање питање безбедности, поготово најмлађих суграђана, а резултати ће бити брзо видљиви - рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да се и од правосудних органа мора тражити адекватна ангажованост по питању безбедности у граду, јер не вреди константно привођење истих лица која се после полицијске акције враћају на улице града и поново чине преступе.

Директор Полиције Милорад Вељовић рекао је да је сугестија и иницијатива градоначелника да се одређени број полицијских службеника из других градова определи у Полицијску управу Нови Сад као испомоћ, била потпуно оправдана. Он је нагласио да је доласком 200 полицајаца са територије целе Србије у Нови Сад, стопа криминалитета у граду смањена за више од двадесет одсто, а број кривичних дела смањен је за десет до петнаест процената дневно.

- Ту групу полицајаца која је у Нови Сад дошла пре две недеље, данас ће заменити две стотине нових колега. Полазници курса у Сремској Каменици почеће са теренским радом средином априла и тада ће се на улицама наћи још 102 полицајца – рекао је Милорад Вељовић и нагласио да га радује што су грађани поздравили и подржали присуство полицијских службеника на улицама, што је првенствено имало превентивни учинак и утицало на смањење кривичних дела.

Нови Сад, 7. март 2014. године