Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ И ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ МИРОВИЋ ОБИШЛИ ЗАЈЕДНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су пројекте које заједнички реализују Град и Покрајина на територији Новог Сада. Они су обилазак започели у Каћу где се изводе завршни радови на реконструкцији старог објекта Основне школе „Ђура Јакшић“, а потом су обишли и радове на изградњи новог објекта ОШ „Милош Црњански“ и на изградњи фискултурне сале у Гимназији „Лаза Костић“. Након тих обилазака, упутили су се да виде напредак партерног уређења Студентског културног центра, терен са вештачком травом на ком игра ФК „Индекс“ у оквиру Ђачког игралишта, као и радове на новом парку код СПЕНС-а. Потом су прошетали Улицом Игњата Павласа где су обишли зграду „Студија М“ на којој траје реконструкција, а обилазак завршили на углу улица Пашићеве и Златне греде где су се уверили да радови на уређењу Алмашког краја теку по плану.

- Завршили смо једну велику руту, обиласке радова по целом граду, пројекте на којима смо као партнери сарађивали са Покрајином, али и оне пројекте на којима смо имали прилику да се уверимо у ефекте улагања Покрајине у наш град. Заједно настављамо да радимо у интересу грађана Новог Сада – рекао је Ђурић.

Он је нагласио да у старој каћкој основној школи у Улици Војина Палексића, Покрајина ради на њеној реконструкцији, након које ће школа добити ново рухо. Током обиласка градилишта у ОШ „Милош Црњански“, закључено је да радови одлично напредују, као и на фискултурној сали Гимназије „Лаза Костић“ са тереном за рукомет, кошарку и одбојку.

- Обишли смо и Студентски културни центар где је у току изградња саобраћајних површина са партерним уређењем. Нови парк код СПЕНС-а напредује, а радови који су предвиђени у наредном периоду су бетонски радови на амфитеатру, постављање заливних система, електро-инсталације, садња и израда пешачких стаза. Чувеном „Студију М“ се мења намена, али опет ће му делатност остати у домену културе. Заједно са Покрајином радимо и на потпуној ревитализацији Алмашког краја, тe заштићене културно-историјске целине и видимо да се већ назире ново рухо овог кварта, који изгледа феноменално - рекао је Милан Ђурић истакавши да Покрајинска влада и Град Нови Сад заједно финансирају радове на уређењу Алмашког краја, изградњу сале у Гимназији „Лаза Костић“, као и радове на новом новосадском парку.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да Покрајинска влада у оквиру историјски високих улагања у Град Нови Сад, у целости финансира изградњу модерне Основне школе „Милош Црњански“ са три милијарде динара, реконструкцију и промену намене мултимедијалне зграде „Студија М“, као и изградњу саобраћајних површина са партерним уређењем Студентског културног центра, док је за школу у Каћу издвојено око 17 милиона динара. Он је нагласио и да је средствима Покрајинске владе финансирана и изградња објекта Студентског културног центра, површине готово 3 500 квадратних метара.

Нови Сад, 25. март 2024. године