Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО УСПЕХ УЧЕНИЦИМА НОВОСАДСКИХ ШКОЛА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Скупштине Града Новог Сада Синиша Севић и члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић примили су ученике новосадских основних и средњих школа који су освојили награде на републичким такмичењима прошле школске године. Када је реч о основцима њих има 160 награђиваних, а школа са највише награда у појединачним такмичењима је „Петефи Шандор“ са 14 награђених ученика.

- Деца су увек најдражи гости ваше и наше Градске куће. Град је поносан на ваше резултате, и захвалан вашим наставницима и родитељима који су вам пружали подршку. Сигурни смо да ћете бити бољи од нас, и да представљате највећу вредност овог града. Честитам вам успешан завршетак школске године и важне награде које сте освојили у наставним дисциплинама - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Међу средњошколцима Новог Сада прошле године било је 262 награђених, а школа са најбољим резултатом у том смислу је гимназија „Јован Јовановић Змај“ јер има 46 награђених ученика у појединачним такмичењима. У појединачним дисциплинама наши ђаци су били успешни у свим областима. Највише победа донели су, међутим, математичари и физичари. Ученици стручних школа побеђивали су у својим струкама, а посебно техничка школа „Милева Марић Ајнштајн“ која има 14 победника.

Своје најбоље ученике Град награђује новчаним наградама од 1995. године. Град Нови Сад је за награде ученицима издвојио из буџета  2.625.000,00  динара, за основне школе 1.006.000,00, а за средње 1.618.000,00 динара. Закључком Градоначелника новчаним наградама награђују се ученици основних и средњих школа који су на републичким такмичењима и смотрама, у организацији Министарсва просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта, освојили прво, друго или треће место. Ученици који су наступали у екипама, а то су спортске екипе, хорови и оркестри, награђују се за освојено прво место.

 

Нови Сад, 28. јун 2013. године