Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО ТИТУЛУ ДРЖАВНОГ ПРВАКА ОК „ВОЈВОДИНА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио у Градској кући играче и руководство Одбојкашког клуба „Војводина“ поводом освајања титуле првака државе.

- Титула се након деценије вратила кући, тамо где јој је место, јер је Нови Сад заиста одувек био центар одбојке када говоримо о нашој држави. Одбојкашки клуб „Војводина“ је поставио чврсте темеље успеха захваљујући бројним врхунским резултатима на свим такмичарским нивоима. У једном периоду, иако није било пехара државног првака, они су на међународним такмичењима освајали пехарe, али је титула првака државе ипак оно што се највише чекало. Тај успех је годинама сазревао са овом младом екипом која је на најбољи начин оправдала поверење. Хвала играчима, стручном штабу, управи, а честитам и свим навијачима који су бодрили клуб. Надам се да ће се добро спремити за следећу сезону и да ће бити достојни такмичари у европским оквирима - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Тренер ОК „Војводина“ Неџад Османкач се захвалио Граду, спонзорима и свима који су омогућили нормално функционисање клуба, како би млади одбојкаши, тренирајући у пристојним условима, били усмерени само на постизање успеха. Капитен екипе Чедомир Станковић истакао је да је за Клуб освајање те титуле после много година „шлаг на торту“.

- Иза нас је тешка и турбулентна сезона у коју смо уложили много труда, рада и зноја да бисмо дошли где смо сада. Успех чини још већим то што је екипа јако млада, односно то што је просек година играча двадесет. Још мало ћемо уживати у овом великом успеху и онда се окрећемо новим изазовима и освајању нових трофеја – рекао је Чедомир Станковић.

Одбојкаши „Војводине“ освојили су титулу првака Србије пошто су у Новом Саду победили ОК „Црвена звезда“ са 3:2 у петој, одлучујућој утакмици финала плеј-офа Суперлиге Србије. Тиме је ОК „Војводина“ освојила 14. титулу првака државе, прву од 2007. године.

Нови Сад, 28. април 2017. године