Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО ПРВАЦИМА СВЕТА У БАСКЕТУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је Душана Домовића-Булута, Марка Савића, Марка Ждера и Милана Бошковића из Новог Сада који су освојили прво место на Светском првенству у баскету „3 на 3“ које је одржано у Атини. Том приликом градоначелник Павличић честитао је спортистима на изузетним резултатима које су постигли.

- Понос Новог Сада и његови најбољи амбасадори су управо млади људи који, како у спорту, тако и у другим областима, освајају највиша признања. Они треба да буду узор млађим генерацијама. Сви заједно се морамо изборити за праведно друштво у којем се највише цене позитивне вредности, и где су залагање, труд и рад, који једино доносе праве резултате, основни критеријум за напредовање – нагласио је градоначелник Игор Павличић и додао да је Град много уложио у реконструкцију рекреативних и спортских терена у претходном периоду, а у циљу мотивисања младих да се окрену здравом начину живота.


На првенству у Атини учествовале су репрезентације из 24 земље у мушкој и женској конкуренцији. У четвртфиналу екипа Србије савладала је репрезентацију САД, у полуфиналу Украјину, а у финалу Француску. Марко Савић је играч новог Б лигаша Меридијане из Новог Сада, Марко Ждеро носи дрес Академика из Србобрана, Милан Бошковић није више активан кошаркаш, док је Душан Домовић-Булут претходне сезоне играо у Македонији. На Олимпијским играма 2016. године у Рио де Женеиру баскет „3 на 3“ ће бити једна од дисциплина.


Нови Сад, 30. август 2012. године