Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО НОВОСАДСКОМ ХЕРОЈУ СРЂАНУ СТОЛИЋУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући Срђана Столића који је у протеклу суботу спречио пад аутобуса са 55 путника у провалију дубоку преко 50 метара у Сићевачкој клисури. Срђан, којем медији додељују епитет „новосадски херој“, већ деценију живи и ради у Новом Саду, а у разговору са градоначелником скромно је истакао да не очекује посебну захвалност, јер је све урадио инстиктивно и успео да одреагује на време без великог размишљања.

Градоначелник је похвалио Срђаново реаговање у тој потпуно непредвидивој ситуацији, као и то што је показао изузетну присебност, храброст, спретност и бригу за остале путнике, у аутобусу над којим је повређени возач изгубио контролу.

- Важно је скренути пажњу на појединце који чине племените подвиге не рачунајући да ће бити похваљени и награђени. Управо њихова дела треба да учинимо што видљивијим како би служила за пример другима. Велика трагедија је избегнута захваљујући нашем храбром суграђанину Срђану Столићу, који је спречио да се аутобус сурва у провалију. Овакав херојски подвиг мора остати забележен као пример изузетне спремности за помоћ другоме у невољи. Тиме је он исказао изузетну пожртвованост, а изнад свега хуманост и показао како су Новосађани храбри и у најтежим ситуацијама – рекао је градоначелник пожелевши му све најбоље у животу и уручио му поклон Града Новог Сада – ручни сат из ограничене серије намењене добитницима престижних признања Града и заслужним грађанима Новог Сада.

Нови Сад, 21. септембар 2012. године